Selecteer een pagina

Hoe het begon ...

Medio de jaren ’80  leren 3 Biochemie studenten elkaar kennen in Gent. Zoals het studenten betaamt wordt er tijdens en na de les duchtig geëxperimenteerd met het gerstenat. De brouwerijbezoeken georganiseerd door de studentenclub staan bovenaan de agenda.

Na de studies zoekt ieder professioneel zijn eigen weg tot 25 jaar later hun wegen weer kruisen.

Half Zeven ...?

Luc onderhoudt zijn kennis over brouwen in een geïmproviseerde brouwerij in zijn garage. Regelmatig worden de proefbrouwsels ter keuring geschonken aan vrienden. Tijdens een zeer geanimeerde bierdegustatie valt de klok op de grond en blijft stil staan op half zeven: een originele naam voor de pop-upbrouwerij.

 Door toeval komen de 3 oud-studenten weer samen in de pop-upbrouwerij en zetten hun schouders onder een nieuw project: Huisbrouwerij Half Zeven. 

De garage wordt al snel te klein, waardoor de brouwers samenwerking zoeken met  De Proefbrouwerij in Hyfte. Daar wordt het bier nog altijd onder deskundige leiding van Dirk Naudts verder op grote schaal geproduceerd, naar recept van Half Zeven.

 

De naam: Orvélo

De naam Orvélo is ingegeven door de hobby van de vennoten. De ene houdt op zondag zijn conditie op peil met de fiets, waarbij deze inspanning dan steevast wordt beloond met een biertje met wielervrienden. De andere blijft wijselijk in zijn zetel de koers volgen voor TV met een biertje letterlijk bij de hand. Alzo werd al snel de toepasselijke naam Orvélo gevonden.

De keuze voor grote flessen van 75 cl houdt verband met ons motto: “Orvélo, Bier om te delen”. Bier is immers de ideale gangmaker tijdens onze sociale contacten, hetzij thuis, hetzij op café of in het verenigingsleven.

 

Bierhandel, horecazaak, liefhebber

Maak deel uit van de beweging

Vul het formuliertje in en we contacteren je zo snel mogelijk.

ik ben een

5 + 13 =

Een smaakvolle ervaring

Bel ons

+32 495 59 90 44

E-mail ons

info@orvelo.be

Contacteer ons

Half Zeven BV
Hekkestraat 56
9200 Dendermonde

Volg ons

Via Facebook
Via Instagram
Untappd

Half Zeven BV – ON BE0827.532.437 – IBAN BE23 0016 1628 1391