Hoe het begon …

Medio de jaren ’80  leren 3 Biochemie studenten elkaar kennen in Gent. Zoals het studenten betaamt wordt er tijdens en na de les duchtig geëxperimenteerd met het gerstenat. De brouwerijbezoeken georganiseerd door de studentenclub staan bovenaan de agenda.

Na de studies zoekt ieder professioneel zijn eigen weg tot 25 jaar later hun wegen weer kruisen.

Half Zeven …?

It’s a well known fact to every beer lover that we are all genetically loaded with our love for beer : in the Dark Ages it were only the beer drinkers who survived thanks to the cooking that takes place during the brewing process which killed all pathogenic bacteria…

Door toeval komen de 3 oud-studenten weer samen in de pop-upbrouwerij en zetten hun schouders onder een nieuw project: Huisbrouwerij Half Zeven.

De garage wordt al snel te klein, waardoor de brouwers samenwerking zoeken met  De Proefbrouwerij in Hyfte. Daar wordt het bier nog altijd onder deskundige leiding van Dirk Naudts verder op grote schaal geproduceerd, naar recept van Half Zeven.

De naam: Orvélo

De naam Orvélo is ingegeven door de hobby van de vennoten. De ene houdt op zondag zijn conditie op peil met de fiets, waarbij deze inspanning dan steevast wordt beloond met een biertje met wielervrienden. De andere blijft wijselijk in zijn zetel de koers volgen voor TV met een biertje letterlijk bij de hand. Alzo werd al snel de toepasselijke naam Orvélo gevonden.

During many of our beer tasting events we experienced that wineglasses are perfectly fit to serve Orvélo. The empty bottles are environmentally friendly : ready to go into the recycling system using glass containers.