History

Previous
shapeimage 3

We schrijven medio de jaren ’80 te Gent: “In de  Brouwerijschool  St-Lieven aan het Rabot groeit een band tussen 3 Biochemie studenten. Er  wordt tijdens en na de lessen passioneel geëxperimenteerd met het gerstenat & de studentenclub’s brouwerijbezoeken staan met     stip op 1. Niks vermoedend dat  circa 25 jaar later diezelfde mannen, inmiddels stevig in de veertig de handen (& koppen) in elkaar slaan om samen een bier te ontwikkelen. 

IMG_0112

A la Steve Jobs wordt in Luc’s garage met volharding  gebrouwen tot “het zweet  van de muren loopt” of was het de condens…Regelmatig worden de proefbrouwsels ter keuring geschonken in de huisbrouwerij “Half Zeven”, waar de tijd écht stil staat. De klok deed namelijk haar “laatste tik” tijdens een zeer succesvolle bierdegustatie en duidt sedertdien voor altijd “Half zeven” aan... Met de gewaardeerde raad van enkele ervaringsdeskundigen werden onze  proefbrouwsels verder bijgestuurd tot de dag dat onze gebalanceerde receptuur uit de tap liep. De “Orvélo”, Tripel was geboren. De naam Orvélo, geïnspireerd door “De liefde voor de Fiets” die Dag & Jan naast hun    “Liefde voor het Bier” zo aanprijzen. Wees eerlijk na een tochtje op de “Vélo d’Or” is er  niks zo genotvol als een goed fris biertje, rijk aan natuurlijke anti-oxidantia komende van de minzame hop en groene kruiden.